Near-beach life in Balapitiya

Viimeiset puolitoista viikkoa ollaan oltu Balapitiyassa rantapaikassa nro 2. Pian siirrytään taas eteenpäin, joten on korkea aika esitellä tämänhetkistä lähiympäristöä.

Our villa in Balapitiya

Our villa in Balapitiya

Working in a hammock prevents stress

Working in a hammock prevents stress

Asustellaan pikku huvilassa, jonne ei tällä kertaa kantaudu meren vaan liikenteen kohina. Meidän ja rannan välissä on nimittäin vilkkaasti liikennöity Galle Road, jota pitkin kaikki paikallisliikenne täällä päin sujuu. Toisaalta ranta on parempi kuin Mirissassa. You lose some, you win some, siis.

Familiar-looking beach lions

Familiar-looking beach lions

Balapitiya sunset

Balapitiya sunset

The weirdly yellow glow right after sunset

The weirdly yellow glow right after sunset

Poispäin rannan ja tien suunnalta on puutarha, jossa kasvaa kookospalmuja ynnä muuta puskaa. Puiden taakse kätkeytyy isompi talo, jossa asuu paikan omistaja Nalinda ja jossa sijaitsee vielä toinen vuokrattava asunto.

The old and the young master checking the estate

The old and the young master checking the estate

Coconut inspection

Coconut inspection

Päätalolla päivystää myös “villa boy” Duminda, joka siivoaa huvilan muutaman päivän välein, tuo meille aamiaista ja erikseen tilattaessa illallista, ja yrittää opettaa Eerolle sinhalaa. Siivouksen yhteydessä Duminda on harrastanut pyyhe- ja kukka-asetelmataidetta. Aika valloittava tyyppi kaikkiaan.

Towel art by Duminda the villa boy

Towel art by Duminda the villa boy

Eero destroying Duminda's decorations

Eero destroying Duminda’s decorations

Eero and Duminde, our villa boy, who does all kinds of little things around the house and the yard

Eero and Duminde, our villa boy, who does all kinds of little things around the house and the yard

Asunto on vähän edellistä Eero-turvallisempi, koska täältä puuttuu portaat. Toisaalta kuistia kiertää pieni vallihauta kaloineen. Sen kanssa on ollut jokunen melkein-molskahdus, mutta enempi vallihaudalla on ollut viihdearvoa kun Eero on kurkkinut kaloja ja heitellyt pohjaan kiviä.

Peeking at the little fishes

Peeking at the little fishes

Vroom vroom

Vroom vroom

Smile when you're swinging

Smile when you’re swinging

Cocktail hour

Cocktail hour

Pihalla pääsee välillä ihmettelemään erilaisia luonnon ihmeitä, kuten lehmiä, koiria, kissoja, liskoja ja lintuja. Sekä putoilevia kookospähkinöitä.

A couple of cows came to say hi (or mooo)

A couple of cows came to say hi (or mooo)

Incy wincy spider

Incy wincy spider

The resident monitor lizard

The resident monitor lizard

A kingfisher in a papaya tree

A kingfisher in a papaya tree

Varsinaisesta uima-allasluksuksesta ei saada täällä nauttia. Rannassa sen sijaan on “rock pool” eli pieni luonnon muovaama kahluuallas, joka on parhaimmillaan saanut Eerolta riemunkiljahtelua, huonompana päivänä sitten vähän vaisumman vastaanoton.

The rock pool on the beach is perfect for splashing in

The rock pool on the beach is perfect for splashing in

Nukkumajärjestelyitä jouduttiin vähän innovoimaan, kun ei ole pinnasänkyä ja sänkyjen korkeus on vähän turhan tapaturma-altis. Master bedroomin seinään rakennettu hylly + kaupungilta löydetty matkapatja + kotoa tuotu hyttysverkko = Eeron uniluola. Se on uponnut kohderyhmään kuin häkä, pitää kotiinkin kehitellä jotain samanlaista.

The sleeping cave, very much approved and highly recommended by Eero

The sleeping cave, very much approved and highly recommended by Eero

At the moment, we are staying in a villa near the beach in Balapitiya. The Galle Road runs between us and the beach, but once there, the beach is very nice indeed. Our verandah overlooks a garden full of palm trees etc. where you can spot various animals and insects. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *