Mikkoa odotellessa

1/2 matkalaista onnellisesti perillä Kalkutassa, ja toinenkin mitä ilmeisimmin kovaa kyytiä lähestymässä!

Kolmen lennon jackpot Helsingistä Istanbulin ja Delhin kautta Kalkuttaan sujui suuremmitta ongelmitta. Istanbul-Delhi-lennolla sain vierustoverikseni kuusikymppisen saksalaisnaisen, joka oli menossa kuukauden pyhiinvaellukselle. Nukkuminen jäi vähälle, kun nainen halusi huonolla englannillaan kertoa ummet ja lammet lapsuudestaan Itä-Saksassa, lapsistaan ja heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan, joogan syvimmästä olemuksesta ja siitä, miten kaikki koostuu valosta. Jep. Ikään kuin korvaukseksi Delhin uudella kentällä oli petollisen mukavia lepotuoleja, jollaiseen olin vähällä jäädä torkkumaan Kalkutan-lennon lähtiessä. Havahduin yhtäkkiä siihen, että kuuluteltiin final callia lennolle Kalkutan kautta Port Blairiin, ja äkkäsin onneksi, että kyseessä oli oma lentoni. Tosin väkeä lappasi koneeseen vielä pitkään minun jälkeeni, joten ehkä aikaiset final callit ovat vain keino yrittää paimentaa myöhästelyyn taipuvaiset täkäläiset koneeseen. Vähän haikeaa oli jäädä kyydistä Kalkutassa ja olla jatkamatta matkaa Port Blairin kautta ihanille Andamaanien paratiisisaarille – sinne menoakin kyllä harkittiin matkasuunnitelmaa tehdessä.

Kentälle olin pyytänyt hotellilta kuskin minua vastaan, joten pääsin mukavasti majapaikkaamme. Se on eteläisessä Kalkutassa sijaitseva “Boutique Guest House” Bodhi Tree, joka on kyllä äveriäimmästä päästä kahdenkeskisten Intian-matkojemme hotellivalikoimaa. Valitettavasti tosin varaamani huone oli yllättäen annettu toisille vieraille, ja meille annettiin vähän ankeampi vaihtoehto. Plaah. Vähän pettymys, kun jälleennäkemisen piti tietysti olla TÄYDELLINEN, ja luonnollisestihan nimenomaan hotellihuone ratkaisee täydellisyysasteen… Mutta oikeastaan tämä vain vahvistaa moneen kertaan oppimamme läksyn: Intiassa ei kannata etsiä keskitason hotelleja, vaan tähdätä joko hintahaitarin ala- tai yläpäähän. Niiden välimaastossa saa vain harvoin rahalleen kunnon vastinetta. Vaikka mitäpä me niistä huippuluokankaan hotelleista tiedämme 😀

One response to “Mikkoa odotellessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *