Let’s off road again

Tervehdys kaikki valtion leivissa olevat seka muutkin joilla on aikaa lukea meidan jorinoita.

Kuume laskee ja matkakuume nousee vai miten se Maiju sen laittoikaan? Ehkapa juuri noin. Nyt ei sniikattu langattomaan nettiin joten joudutte karsimaan kirjainten a ja a seka o ja o erottelusokeudesta. Harh, harh..

Tana aamuna zero kuumetta, vahan porua eli viela se eilinen “energiajuoma” jaksaa potkia sisuskaluja. Asken kaytiin tosin hakemassa nappeja joilla lahti kolme vuotta sitten Maijun vuoristopahoinvointikin suitsait ja tamanhetkisesta olosta ne ovat paatellen toimivat myos minulle 🙂

Eilinen viimeinen ilta oli mukavanleppoisaa lepoilua ja hengailua pihassa ja puutarhassa kera satunnaisesti portista rymistelevien lehmien (ne osaavat oikeasti tulla siita metalliportista ihan omin nokkinensta) ja Rajin kitaranrampytysten. Pelailtiin peleja ja kuunneltiin musiikkia, kun oltiin vihdoin saatu minilaparille imutettua oikeat softat. Esiteltiin sivussa Rajille meidan reittiakin, mutta ei se oikein malttanut kuunnella mika on aika tyypillista takalaisille. Kysyvat ensin jotain ja sitten kun alkaa kertoa niin ei jaksakaan kuunnella ja rupeaa tekemaan jotain muuta. Naiset varmaan huomaavat tata samaa tosin meilla kotimaassakin, eiko? 😉

Hassua on myos se, etta miten tietamys asioista vaihtelee henkilosta toiseen tai sen mukaan onko kyseessa oman maan vai ulkomaan asia. Toisinaan tuntuu, etta ihmiset eivat tunne ollenkaan milta maailma nayttaa oman maan rajojen ulkopuolella tai edes sen oman kylan. Siis nain geografisesti. Jotkut taasen tuntevat oikein hyvin missa esim Suomi on, jos se nyt on jokin meriitti. Oman maankaan tuntemus ei valilla tunnu hatkahdyttavan, esim ihan sellaiset perustiedot etta missa on Kalkutta, Delhi, jne. Tosin koulutustaso ei varmaan ole myoskaan mikaan paatahuimaava vaikka taalla mennaan Rajin mukaan kouluun jo kaksivuotiaana. Ainakin heidan esikoisensa on nain tehnyt ja lukeekin jo ilmeisen sujuvasti ja kirjoittaneekin. Ei oikein selvinnyt onko kyseessa ns. “oikea” koulu vai esim esikoulu tai tarha, mutta ilmeisesti siella jotain opetusta kuitenkin on. Vai kuinka paljon on Suomessa 5 vuotiailla tai hiukan nuoremmilla kotilaksyja? Tama kyseinen prinsessa on taalla oloaikamme aikana muistaakseni jokapaiva tehnyt jotain laksyja ja lueskellut aapista tai vastaavaa aaneen. Eilen tosin oli ollut kait jotain pienta vastentahtoa ilmassa ja han oli kuulemma jo aamusta sanonut “en halua menna tanaan kouluun” ja niin edes pain.

Se nayttaisi patevan taallakin etta naisten, jotka haluavat menestya elamassa, tulee olla koulutettuja ja fiksuja. Tai ainakin yrittaa kovasti. Tassa meidan kyseisessa isantataloudessa nayttaisi tama ainakin toteutuvan silla vaikuttaisi etta Neema tuntee paljon enemman asioita kuin Raj. Esim Rajilla ei ollut mitaan hajua etta missa tai mita ovat Andamaanien saaret eika se tuntunut menevan perille etta “joo, ne ovat Intiaa” vaikka pariin kertaan sanottiin. Neema sen sijaan tiesi jopa sen etta sinne tarvittiin lupa, jotta paasee kaymaan. Ensimmaisena paivana taidettiin kuulla myos etta neema on kaynyt tietokone-kursseilla jonkun aikaa. Hiukan hamaraksi jai oliko kyseessa kuinka pitka opetus, mutta ainakin jossain vaiheessa puhuttiin 3 kuukaudesta ja siita etta olisi menossa jatkossakin. Ehkapa Elepant Stablella on jossain vaiheessa ihka oikeat nettisivut 🙂 Muutenkin on tuntunut etta Neema puhuisi varmasti oikein hyvaa englantia jos vain saisi useammin tilaisuuden puhua. Tosin eilisiltana minun mentya jo lepuuttelemaan Maiju oli yrittanyt vastailla Neeman kysymykseen “paaseeko Suomesta junalla Bundiin?” mutta ei oikein ollut muistanut miten ja missa se reitti kulkee.

Illan hienoin juttu – aika varmasti ainakin Maijun mielesta – oli kun Neema piirsi taas hennatatuoinnin Maijun kateen. Siina se nyt sitten nokottaa pari seuraavaa viikkoa ja mikas on nokottaessa kun on niin komea.

Siinapa se ilta kutakuinkin oli. Nyt on aika lahtea pakkaamaan ja Maiju menikin jo. Juna lahtee 10 vaille kuusi. Hei hei.

P.S. Ville, et varmaan noin arkistohemmona ole osannut jo kaivaa Bundin Fortista enempaa tietoa mutta tasta sita kuitenkin loytyy http://en.wikipedia.org/wiki/Taragarh_Fort ja http://www.royalorienttrain.com/rajasthan/forts-palaces/taragarh-fort.html

P.P.S. Niille jotka jaivat miettimaan sita kysymysta, etta paaseeko Bundiin junalla Suomesta. Vastus on kylla. Viimeinen patka itaisessa Iranissa Bamista Zehedaniin saatiin valmiiksi viime kesakuussa, mutta ilmeisesti matkustajaliikenne ei ole viela alkanut vaikka olisi jo pitanyt. Matka-aika semmoiset pari-kolme viikkoa. Silla sitten ensikerralla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *