Hampikiven kolossa

Morjens.

Alkaa nain iltasella jo ruokahammasta kolottamaan, mutta ei tarvita hampilaakaria vaikka ollaankin taalla Hampissa… ehe.. ehe.. puujalkavitsien aatelia.

Leikkisikseen ja vakaviin asioihin. Eilen tanne vuodatuksen jalkeen paineltiin huoneelle laittamaan tavarat kasaan ja otettiin riksa asemalle. Pienten badam gheer -kupposten jalkeen hyppasimme junaan, talla kertaa meilla oli jopa omat paikat junassa 🙂 ja vielapa ilmastoidussa osiossa. Kauan siita ei tosin saanut nauttia silla juna oli perilla jo aamuviiden aikaan Hublissa.

Hublin junan olimme tahdanneet siten etta paasimme vajaan tunnin odottelun jalkeen jatkamaan toisella junalla matkaa Hospettiin, kaupunkiin joka on Hampin lahin rautatieasema. Talla matkalla palasimme ruotuun ja otimme kakkosluokan liput, mutta ei matkassa oikein ollut sita oikeaa tunnelmaa kun vaunussa oli vapaita paikkojakin yllin kyllin. Saattoi silti hieman haikeana katsella loossien hattuhyllya ja muistella 9 tunnin matkaa siella kokottaen nelja vuotta takaperin. Perilla otimme varsin kohtuu hintaisen riksan puolen tunnin matkalle Hampiin.

Tanaan emme ole kovin varikkaita asioita tehneet. Aamupaiva meni majapaikkaa aamiaisen lomassa metsastaessa ja iltapaiva raunioita kierrellessa. Kiertelya varten varattiin Maijun lempparikulkuvalineet eli polkupyorat silla rauniot ovat melko hajallaan ympariinsa ja onneksi taalla ei ole paljon liikennetta niin Maijun tarvinnut pelata… kovin paljoa. Itse temppeliraunioista ei oikein paljon pysty sanomaan. Ne nyt vain ovat vahan lahonneen oloisia kivipaasitemppeleita. Toki siella taalla oli suorastaan upeita kaiverruksia jotka olivat niiden helmia. Kaikkein hienoimmaksi “nahtavyydeksi” nousee kuitenkin valtavat kivilohkareet, jotka ovat joko suuria – 10-15m halkaisijaltaan – yksittaisia tai sitten roykkioiksi muodostuneita. Maiju oli erittain innoissaan valilla hienoista kivikasoista. hmm.. tama ei ehka kuulosta niin hienolta pelkastaan tekstina kertoa kivista mutta naytetaan sitten kuvia kotona.

Huomenna aamulla kaydaan katsomassa viela korkea temppeli tuossa aivan keskustassa ja ehka jotain lahempana olevia kivikasoja. Sitten pitaakin jo aamun aikana lahtea pois takasin kohti Hublia ja uutta junaa. Ja kuten tapana on.. kerrotaan siita sitten ensi viestissa.

Kivikasallinen terveisia,
Mikko

P.S. Melko alytonta tuo uusi kouluammuskelu. Kuulin siita muuten taas ensimmaiseksi majapaikkamme pojalta, mutta en oikein uskonut sita, kun yleensa nama “uutiset” on vahan mita on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *