Etelänokka – The Southernmost Point

Mirissan rantalomakohteesta tehtiin meidän ensimmäinen varsinainen retki Sri Lankan eteläisimpään paikkaan, Dondraan. Siellä on nähtävyyksiä lähinnä kaksi: majakka aivan eteläkärjessä sekä temppeli jossa on kaksi norsua pihamaalla.

Our first proper day excursion took us to Dondra, the Southernmost point of Sri Lanka, where you can visit a lighthouse and a temple with two live elephants.

Dondran majakka / Dondra lighthouse

Dondran majakka / Dondra lighthouse

Koska matka ei ollut kovin pitkä, niin lähdimme reissuun tuk-tukilla tutun kuskin matkassa. Ensimmäisenä ajettiin majakalle. Majakka oli ihan hieno. Sinne päästiin kipuamaan huipulle kun maksettiin 500 rupiaa per nuppi. Kipuamista laitteiden anturien mukaan oli n. 40 metriä kapeahkoa kierreporrasta pitkin.

As the trip was not that long, we went with a tuk-tuk. First we stopped at the 40 meter high lighthouse at the very end of the Southernmost tip of Sri Lanka. For a 500 rupee fee we got to climb the winding stairs to the top.

Eero näki tuota tuttua tuk-tuk kuskia sen verta monta kertaa, että alkoi olla ihan jo kavereita sen kanssa / Eero saw our tuk-tuk driver so many times that they started to be friends

Eero näki tuota tuttua tuk-tuk kuskia sen verta monta kertaa, että alkoi olla ihan jo kavereita sen kanssa / Eero saw our tuk-tuk driver so many times that they started to become friends

Lopun portaat oli melko jyrkät ja kapeat / The final stairs were quite steep and narrow

Lopun portaat oli melko jyrkät ja kapeat / The final stairs were quite steep and narrow

Huipulta voitiin ihastella maisemia aina Mirissaan asti, sekä tiirailla aavalle merelle jonnekin Indonesian, Australian ja Antartiksen suuntaan. Voitiin myös kuunnella saksalaisturistien sepostuksia, jotka sattuivat olemaan siellä samaan aikaan. Aika nopeasti kyllä nähty se.

From the top you could see all the way to Mirissa and look into the horizon towards Indonesia, Australia or Antarctic. Not much else to do though.

Kiva oli tiirailla huipulta / Apparently it was fun to look around from the top

Kiva oli tiirailla huipulta / Apparently it was fun to look around from the top

Näymä majakalta Mataran ja Mirissan suuntaan / The view towards Matara and Mirissa

Näymä majakalta Mataran ja Mirissan suuntaan / The view towards Matara and Mirissa

Perhepotretti eteläkärjessä / Family portrait at the very South

Perhepotretti eteläkärjessä / Family portrait in the very South of SL

Sitten ajeltiin Devinuwaran temppelille. Siellä siis – ainakin aika monen länkkärituristin – pääkohteena on kaksi temppelinorsua, jotka majailevat pihamailla. Meidän sinne saapuessa toinen niistä oli juuri pesulla ja toinen rouskutti (vähän ahdistuneesti?) päätään heilutellen heinää. Eero tykkäsi kyllä kovasti ja aika lujaa lähti juoksemaan norsuille päin kun huomasi ne. Niitä on myös melkein lasi nenässä tarkkailtu niinä parina muuna kertana kun ollaan ajeltu ohi. Toivottavasti nämä norsut eivät siis jää reissun viimeisiksi.

Next we headed for the Devinuwara temple, which – for tourists at least – is famous for the two elephants they have on the yard. One of them was just being washed as Eero first spotted them. And quickly took a sprint towards them. Apparently he liked the live elephants 🙂 Hopefully these were not the last ones on this trip.

Eero ja norsut / Eero and the elephants

Eero ja norsut / Eero and the elephants

Toki temppelissä on muutakin kuin nämä kaksi kärsäkästä. Sieltä löytyy melko iso Buddha-patsas sekä pari temppelirakennusta, joissa ei kyllä sen kummemin vierailtu. Isoa Buddhaa kyllä tarkkailtiin joku tovi.

In addition to the elephants, there is quite a big Buddha statue and couple of smaller temple buildings on the premises.

Devinuwara temppelin iso buddha patsas / The big buddha statue of the Devinuwara temple

Devinuwara temppelin iso Buddha-patsas ja presidentinvaalimainos / The big Buddha statue of the Devinuwara temple and a presidential election advertisement

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *