Jatkoa lennoille

Maanantaiaamu alkoi taas aikaisella herätyksellä. Oli aika jatkaa matkaa ja pyyhkiä Dubain hiekat skandaaleista.

Pienet pöpperöt on vielä silmissä taksimatkalla kentälle

Pienet pöpperöt on vielä silmissä taksimatkalla kentälle

Hotellista oli sanottu että pitäisi lähteä jo kello kuuden aikaan kentälle, mikä meistä tuntui ehkä hieman liioitellulta ottaen huomioon että lento oli lähdössä vasta hieman yli yhdeksän. Kompromissina lähdimme sitten huristelemaan hieman kuuden jälkeen, mikä oli ihan ok, kun matka ei kestänytkään kuin vartin. Samaten lentokentällä ei ollut pienintäkään muistoa siitä tulosuunnan jonotuksesta ja byrokratiasta. Tavarat saatiin ruumaan lähes jonottamatta eikä turvatarkastuksessakaan joutunut montaa minuuttia odottamaan. Kuten Maijulle sanoin, niin eihän se nyt niin tarkkaa ole että kuka ja mitä maasta lähtee, kunhan vain mitään rupuja ei tule maahan sisään. Meille jäi siis hyvin aikaa syödä eväitä ja kierrellä kentän kauppoja. Emiratesin koneet lähtenevät kaikki lentokentän “paremmalta puolelta” tai ainakin nämä terminaalit vaikuttivat huomattavasti tuloterminaalia överimmiltä (suihkulähdeseinämä näköalahissien takana jne.).

Koneeseen päästiin myös oikein kivasti, mutta siellä sitten ensin ilmoitettiin, että joudutaan odottamaan hieman jotta päästään liikkeelle, ja sitten perään, että myös lento tulisi olemaan melkein tunnin pidempi kuin oli aikataulussa. Tämä johtui siitä, että ei saatu lupaa Omanin ilmatilaan (ei olla ihan varmoja, mutta joku ilmatila kuitenkin) ja piti lentää Iranin, Pakistanin ja Intian kautta. Kivatsua. No, onneksi meillä oli kuitenkin hyvät paikat ensimmäisessä rivissä businessluokan jäkeen ja siten Eerolle kivasti leikki/riehumistilaa, kun ei ollut muita siinä rivissä. Nämä kiitos ystävämme Brendanin, joka on siis töissä Emiratesilla ja laittoi meille nuo paikat. Lento oli muutenkin kyllä melko tyhjä ja porukkaa veteli sikeitä pötköttäen tyhjillä penkkiriveillä.

Emiratesin ruoat näyttää ja maistuu hieman paremmalta kuin kotimaisella. Tuo suklaakakku oli oikeasti tosi hyvää.

Emiratesin ruoat näyttää ja maistuu hieman paremmalta kuin kotimaisella. Tuo suklaakakku oli oikeasti tosi hyvää.

Eero nukkuu eli on aikaa lasilliselle complimentary wine

Eero nukkuu eli on aikaa lasilliselle complimentary wine

Sri Lankaan saavuttiin lopulta noin tunnin myöhässä, mutta onneksi täällä “India done right” maassa viralliset muodollisuudet olivat vain tipo tiessään. Immigrationiin pystyi kävelemään tyhjälle tiskille suoraan. Matkatavaratkin tulivat ihan kohtuullisessa ajassa ja niin päästiin hyppäämään ennalta tilattuun minibussiin kohti Mirissaa ja ensimmäistä majapaikkaa. Matka kesti kutakuinkin tarkalleen luvatun kolmisen tuntia. Onneksi vain kolme tuntia sillä nyt pystyimme käyttämään pikatietä joka on avattu vasta 2011 ja osa vasta viime keväänä. Kuulemma on joskus matka kestänyt seitsemän tuntia tai enemmänkin.

Perillä pimeän jo tultua meitä vastassa oli emäntämme Mrs. Andy, kuten häntä täälläpäin kutsutaan. Mukava vanhempi brittinainen, joka on omistanut 2004 lähtien huvilansa ja sittemmin rakentanut omaan käyttöönsä toisen talon. Saimme ensin opastuksen erinäisiin käytännön asioihin ja sitten kutsun iltadrinkille hänen oman asuntonsa terassille, jossa kului hetki jos toinenkin jutustellessa. Pitkä matka kuitenkin alkoi vääjäämättä painaa kropassa ja meidän täytyi sanoa hyvästit emännällemme, sillä hän oli lähdössä seuraavana aamuna aikaisin kentälle ja takaisin britteihin. Onnellisesti hän kuitenkin palaa takaisin juuri ennen kuin me jatkamme eteenpäin ja voimme hyvästellä sitten uudemmankin kerran. Ennen nukkumaan menoa söimme vielä kodinhoitajaltamme tilatun makoisan ja monipuolisen ilta-aterian.

Paikan taloudenhoitajan valmistama tilausateria

Paikan taloudenhoitajan valmistama tilausateria sekä oman puutarhan hedelmiä

Ja viimeiseksi oli vielä pakko poiketa iltauinnille omaan altaaseemme, jonka vesi on muuten ii-haa-nan lämmintä.

Iltauinti omassa altaassa virkistää kummasti pitkän matkan jälkeen

Iltauinti omassa altaassa virkistää kummasti pitkän matkan jälkeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *