Maku- ja nakoelamyksia Darjeelingissa

Kazirangassa laakariseta kaski Mikon pidattaytya kylmien juomien nauttimisesta. Assamissa se oli kuitenkin vahan vaikeaa, koska osavaltio sijaitsee alangolla ja siella on hirmu kuuma koko ajan ja niin ollen myos kova jano. Ei oikein keksitty muutakaan ratkaisua kuin vaihtaa olinpaikkaa vahan korkeampaan ja siten viileampaan ilmanalaan. Niinpa tultiin yojuna- ja jeeppikyydilla Darjeelingiin.

Jos nimi ei heti soita kelloja paassa, niin paikka on tosiaan maailmankuulu teentuotannostaan. Sen kylla todella huomaa; ollaan juotu heti tanaan kuppikaupalla teeta ja kaikki on ollut erinomaisen hyvaa, riippumatta siita onko kyseessa ollut halpa maitotee katukojusta vai kallis valkoinen tee kahvilassa. Ruoaksi ollaan lahinna nautittu momoja, tiibetilaisperaisia mykyja. Erityisesti Maijun kokemukset ko. ruoasta aiemmilta matkoilta ovat olleet tosi kielteiset, ja talla reissulla on tullut yllatyksena se kuinka hyvia ne voivatkaan olla. Tamakin riippumatta siita, maksetaanko annoksesta 10 rupiaa katukojulla vai seitsemankertainen summa opaskirjojen hehkuttamassa ravintolassa (jalkimmaisessa ei muuten ehka ollut seitseman kertaa parempaa, vaikka tosi herkkua olikin).

Teen lisaksi tanne Darjeelingiin tullaan katselemaan Himalajaa, tarkemmin sanoen Kangchenjungaa, joka selkealla saalla nakyy kaupungille asti. Huippuhyvalla saalla, hieman ylempana eli vahan matkan paassa kaupungista voi samaan aikaan nahd myos Mt. Everestin. Meidan majapaikka on yhdella kaupungin korkeimmista kohdista, ja sen katolle on matkailijoiden iloksi pystytetty nakoalaterassi, josta paasee ihailemaan miltei 360-asteista nakymaa ymparille. Tosin lahinna 180 asteen osuudella tasta on jotakin katsomisen arvoista, eli Kangchenjungan massiivi. Parhaat nakymat vuorille avautuvat heti auringon noustessa, mika tarkoittaa heratysta aamuneljalta, mika tarkoittaa etta pitaa menna nukkumaan NYT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *