Problem, no problem, problem

Iltapaivaa.

Taalla viela tylsistytaan saarella. Terveydentilassa on ollut parannusta ja huononnusta. Maijulla ei enaa ole lampoa, aani on palannut, kurkku ei ole kipea, mutta uusia ongelmia on ilmennyt korvan kanssa. Eilen illalla kavimme varmuudeksi terveysasemalla tarkastuttamassa korvat, kun paivemmalla valui toisesta korvasta jotain punertavaa mommoa. Eilen sattui viela olemaan jokin paikallinen tai vahemman paikallinen juhlapyha ja melkein joka paikka oli kiinni ja laakari samaten jossain muualla. Hoitaja oli paikalla kuitenkin ja kurkki korvaan. Sanoi etta siella on jokin haava ja etta pitaa tulla huomenna laakarille. Ei siis sukelluksia, buu.

Aamusella painelimme yhdeksan tienoilla terveyskeskukselle ja istuimme jonottamaan. Ei oikein ollut hajua miten ko. jarjestelma toimii, mutta vahitellen kavi selvaksi etta laakarin oven molemmin puolin oli jonot (naisille ja miehille omansa) ja “jonotusnumeroksi” laitettiin jokin tavara. Missasimme muutaman paikan kun ei tuota tiennyt. Laakarin saavuttua ihmiset sitten ryntasivat omalle “numerolleen” jonoon. Vastaanotolle otettiin sitten natisti vuorotellen seuraava potilas miesten ja naisten jonoista. Laakarin luona selvisi, etta asemalle tultaessa (tai jossain vaiheessa ylipaataan) olisi pitanyt tehda jokin rekisterointi tms kaytavan toisessa paassa. SInne siis. Saimme mukaamme parerilapun johon oli kirjoitettu Maijun nimi, ika ja paivamaara. Mitaan naita tietoja ei otettu mihinkaan heidan omiin kirjasiinsa kuitenkaan. Varsinainen rekisterointi siis. Lapun kanssa painelimme jono karkeen, kun laakari sanoi ettei tarvitse jonottaa uudestaan ja paasimme vain muutamalla pahalla silmalla takaisin laakarain pakeille. Laakari kurkki taskulampulla korvaan, maarasi tukun laakkeita (tippoja ja tabletteja) , kaski pitaa korvatulppaa jos ui. Ei siis sukelluksia ainakaan muutamaan paivaan =( Kaynti laakarilla, laakkeinen paivineen, oli muuten taysin ilmainen. Ainoastaan yksi laake oli loppu ja taytyi hakea kylan apteekista huimaan 25 rupian hintaan. Luulisi korvan tuolla nipuilla laakkeita parantuvan, mutta tosin joukossa on myos antiflatulenssi-tabletteja joten ei tieda onko muutkaan laakkeet tuon enempaa tasmahoitoa korvaan. No, “aukko kuin aukko”, sanoo Mikko…

Nyt mietitaan mita tehdaan. Perjantaina pitaisi kayda uudestaan laakarin pakeilla, mutta jos joutuisi vaikkapa viela viikon odottelemaan etta paasee sukeltamaan, niin ei ehka ole jarkea viettaa sita taalla. Saarella on suorastaan jarkyttavan tylsaa jos ei sukella. Outoa kylla, paljon turisteja tulee tanne vain lohoilemaan ja olemaan tekematta mitaan. Itsella aika kay t-o-d-e-l-l-a pitkaksi jo parissa paivassa, vaikka skootteri auttaakin asiaa ja mahdollistaa retkeilyn siella taalla. Tosin siella ja taalla ei sisalla kovin montaa paikka eika niissa ole myoskaan mitaan nahtavaa tai tekemista. Mutta mietiskelemme tassa vahan vaihtoehtoja ja kerromme sitten mitka ovat uudet koordinaatit vai pysyvatko ne kenties samoina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *