Nyt on loppu

Onnellisesti takaisin koti-Suomessa!

Ei voitu eilen laittaa viestiä, kun on ollut netti katki matkan ajan (tänään kuulemma on fiksattu taas toimintaan mutta ei tiedetty siitä vielä) ja nyt sitten viestitään täältä Omenan kirjastosta. Mahtava suomalainen kirjastolaitos ja ilmainen netti!!

Täytyy sanoa, että myös suomalainen vesi- ja viemäröintijärjestelmä on iloinen asia toimivine suihkuineen (sekä kylmää että kuumaa vettä suoraan hanasta) ja juomakelpoisine vesijohtovesineen (Mikko huom: Simple wateria voi ihan hyvin juoda… Ja Gangesissa kylpeä… =).

Viimeinen päivä Delhissä meni yhdessä hujauksessa, kun kierreltiin vielä kaupungilla kaupoissa. Erityisesti täytyy suositella yhtä Baba Kharat Singh Margin government emporium -rivistön kauppaa, joka oli Kamala. Nimestään huolimatta siellä oli jotain tosi kauniita koriste/lahjaesineitä, ja tosi ystävällinen palvelu.

Tähän väliin voi kertoa lyhyen sandaalin tarinan. Hyvin palvellut keharisläpäri (oikean jalan) koki kuoliniskunsa juuri kyseisen kaupan edessä ja toinen slärpäke katkesi. Kentälle lähtöön oli enää pari tuntia aikaa eikä olisi millään viitsinyt ostaa uutta kenkää sitä varten. No, nohevat kauppiaat antoivat ensin nuppineulan jolla irtosuikale kiinnitettiin ja sitten vielä hakivat narua, jolla sitoivat lipokkaan jalkaan kiinni. Siinä sitä sitten käyskenneltiin ympäri Delhiä rusetti sandaalin päällä. Lopulta nämä hyvin palvelleet (siis Koh Taolta ostetut) jalkineet jäivät hotellin aulaan roskista varten. Saattaa tosin olla että joku haaska ne nappasi ja myi jollekin onnettomalle jalattomalle intialaiselle kalliilla. Sopii vain arvailla.

Ja asiaan.. Kyseisestä kaupasta löytyi mainio ja kaunis tuikkupidike-hajusteöljykombinaatio (eli tuikun palaessa hajustetta leviää ympäristöön), johon sijoitimme osan Oulun porukoiden lahjoituksesta matkan teeman puitteissa. (Ja yhdestä toisesta kaupasta ostimme hienosti kirjallun valokuvakehyksen joko matka- tai hääkuvaa varten.) Loput käyttänemme täällä kotisuomessa. Kiitos vielä niistä.

Lentokentällä ei sittenkään jäänyt paljon aikaa tuhlattavaksi ja kerkesimme haukkaamaan parit Subit, kun tuli jo aika lähteä koneelle. Pitkän lennon jälkeen saavuimme kauniiseen Itävaltaan. Meillä oli muutama tunti aikaa ennen seuraavaa lentoa ja kävimme jopa kentän ulkopuolella. Valitettavasti keskustassa käynti jäi seuraavaan kertaan sillä olimme siinä uskossa (mm. eräs itävaltalaisnainen näin väitti), että sinne kestäisi tunti. Sitä ei kukaan kertonut, että sinne menee myös juna vartissa. Tämän bongattuamme ei olisi ollut enää juurikaan aikaa tuohon koukkaukseen ja tutustuimme vain viehättävään lentokenttäalueeseen. Itävalta siis ihan nähty =) Äkkiä vierähti odotusaika jälleen kauppoja kierrellessä. Kentältä löytyi mm. supermarket, josta ostimme välipalaksi Mozartin kuulia, tölkkikaljan sekä juustolajitelman. Kyllä teki muuten hyvää Aasian köykäisen juustotarjonnan jälkeen!

Matkan viimeiset tunnit menivät torkkuessa, ja yhtäkkiä koneen ikkunasta jo näkyi Suomenlahti ja Helsingin edustan saaristo. Voi kotiinpaluun onnea ja autuutta!

Tähän loppui tarina, eikä auta marina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *