Kuuma, kallis Delhi

Vika matkapaiva meneillaan.

Ollaan jo kirjauduttu ulos hotellista ja kamat odottavat iltaa siella. Nyt vietamme mierontiella viela seuraavat 7 tuntia.

Pari paivaa ollaan kierrelty ymnpari Delhia, tai oikeastaan aika samoja seutuja koko ajan, mutta jotain ollaan kuitenkin nahty. Toissapaivana perehdyttiin New Delhin ymparistoon ja sielta bongattiin Connaught Place (semmoinen torkeen iso liikenneympyra kaytannossa, jossa on paljon kauppoja ja monta makkaria), kansallisarkisto (ei kayty sisalla) seka India Gate (no.. paikallinen riemukaari). Ei siis juuri kummoista kerrottavaa niista.

Eilen kaytiin vanhan Delhin puolella ja katsastamassa sen alueen kuuluisin – ehka koko Delhin – nahtavyys Red Fort. Ei siellakaan oikeasti ollut juuri mitaan nahtavaa, iso puisto, rapistuneita pytinkeja ja rupunen museo. Hienompaa moguliajan arkkitehtuuria ollaan nahty mm. Fatehpur Sikrissa, viime reissulla tosin. Eli oiskohan se nyt sitten ollut kuitenkin taman reissun paras moguli.

Muuten ollaan boikotoitu nahtavyyksia, koska

a) on niin kuuma
b) ulkomaalaiset voivat joutua maksamaan kohtuullisesti 20-kertaa enempi kuin paikalliset

Syysta a) jai nakematta Jama Masid (iso moskeija) ja Pauli Aalto-Setalankin ohjelmassa lanseerattu Jantar Mantar, eli 1700-luvun observatorio.

Taman paivan selviytymissuunnitelma on viettaa mahdollisimman paljon aikaa ilmastoiduissa merkki- tahi vastaavissa kaupoissa, kateisautomaattikopperoissa (myos ilmastoituja) seka ravintoloissa. Niista voikin sanoa sen verran etta Makkari voittaa sata-nolla paikallisen (?) Wimpyn, jossa ruoka oli niin pahaa etta Maiju oksenteli yolla. Hyi. Viela on kokeilematta Nirulas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *