Viidakon herätyskello

Tana aamuna jo viikolla totuttuun tapaan heratys tuli siina kuuden pintaan. Nyt tosin herattajina oli paikallinen fauna, pulut. Pulut yrittivat todella epailyttavasti puskea itseaan ikkunan lapi ja paastelivat sellaisia puluaania. Pimeessa ei ensin oikeen erottanut tuliko niista joku sisaan (tai mika tuo jokin kurlaus/lapsytys edes oli). Ei tullut. Siina vaan kujersivat ja lentelivat rakennuselementeissa edes takaisin. No.. siina aikamme torkuttua lahdettiin kaupungille etsimaan jatko-ohjelmaa. Loysimmekin opaskirjan (ei Lonely Planetin vaan paljon paremman Footprintin !MAINOS!MAINOS!) suositteleman Discovery Tours matkatoimiston. Kysyttiin Similipalin retkea ja sehan lahti rullaamaan heti (kun pomo oli tullut kahvittelun jalkeen paikalle. Maijukin joi kahvia, tosin maidolla paljon lantrattuna, eika se maistunutkaan oikeen kahville vaan enempi kaakaolle. – no kun luulin pyytaneeni teeta enka kehdannut jattaakaan). Parin tunnin odottelun ja jutustelun jalkeen (ne soitteli sinne puistoon pari kertaa ja varmisti etta on majoitus) maksettiin ja sovittiin huomisesta noudosta hotellilta. Sinne siis huomenna pariksi yoksi. Lisaa puistosta ensi jaksossa. Taman jalkeen kaytiin kaantymassa paikallisilla temppeleilla. Ei viivytty kauaa, me ollaan kylla tosi huonoja noiden nahtavyyksien kanssa, ei oikein jakseta niita kattella (esm Khajuraho. Opaskirja: ainakin 5h, me: 1,5h =). Enempi kiinnosti junalippujen varaaminen Similipalin retken jalkeen, joten suunnattiin rautatieasemalle. Tayteltiin varauskaavakkeet, jonotettiin hetki ja hankittiin liput maanantai-illalle taalta Chennaihin ja Chennaista saman tien Bangaloreen. Talla kertaa mennaan vahan paremmassa luokassa sitten… Ei avonaisia ikkunoita, ja huovatkin pitas tulla firman puolesta. Chennain junaan ollaan tosin viela odotuslistalla. Tarkoittaa etta juna on tayteen buukattu, mutta todennakoisesti saadaan paikat. Lippuja ostettaessa oltiin odotussijoilla 5 ja 6, nyt muutamaa tuntia myohemmin kun tarkistettiin (intian rautatiella voi waitinglist-lipun tilan tarkistaa netista, katevaa) oltiin jo sijoilla 2 ja 3. Maanantaina sitten varmistuu. Kunhan Chennain yhteys on taattu, aateltiin ostaa jo etukateen taalta asemalta jatkoliput Bangaloresta Keralaan ja sielta Goalle, ei tarttis sitten enaa niista huolehtia (paitsi lippujen sailymisesta). Huomenna aamulla siis kohti Similipal National Parkia (kartalla taalta Bhubaneswarista pohjoiseen), maanantaina palataan tanne ja toivottavasti ehditaan nettiin ennen junan lahtoa. Muussa tapauksessa kuulumisia ehka vasta Bangaloresta keskiviikkona. Heippa!

Bhubaneswarin temppeleitä

Bhubaneswarin temppeleitä

Lisää Bhubaneswari temppeleitä

Lisää Bhubaneswari temppeleitä

Meidän huone ja Maiju tutkii junalippuja

Meidän huone ja Maiju tutkii junalippuja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *