Kiertoreitille

Temppelikierroksen jalkeen lahdettiin selvittelemaan jatkoyhteyksia eteenpain itarannikolle, mutta kavikin ilmi, etta juna jota oltiin mietitty oli tosi buukattu ja oltaisiin jouduttu jonotuslistalle. Meille loytyi kuitenkin junayhteys Mahobasta Kalkuttaan, seuraavalle aamulle. Khajurahosta oli lahdossa bussi Mahobaan puolentoista tunnin paasta, joten paatettiin jattaa turistinahtavyydet lopullisesti taaksemme ja lahtea saman tien. Bussimatka kesti nelisen tuntia, kilometrimaara Khajurahon ja Mahoban valilla on noin 70. Hidasta menoa siis, Mikko laski etta pysahdyttiin reilut kaksikymmenta kertaa matkan varrella. Perilla Mahobassa kaikki riksakuskit ois halunneet vieda meidat juna-asemalle, ilmeisesti suurin osa kaupunkiin tulijoista jatkaa suoraan junalla kohti Varanasia. Me haluttiin kuitenkin majapaikka yoksi, ja lopulta meidat karrattiin (ehkapa paikan ainoaan hotelliin) Tourist Bungalowhun josta saatiin kelpo huone ja herkullista dhalia eli linssikastiketta. Aamulla sitten lahdettiin kohti juna-asemaa, ensin pyorariksalla joka heitti meidat autoriksalle joka otti meidat, ja kaikki muutkin (mukaan lukien 20-30 pyoreaa kivi- tai betonirinkulaa) matkan varrelta kyytiinsa. Paastiin kuitenkin asemalle hyvissa ajoin, silla juna oli 1,5 tuntia myohassa. Junassa sitten kokotettiin seuraavat 19 tuntia (reilun 1000 km:n matka). Matka meni ihan mukavasti, ainoat ongelmat oli yolla kun jaadyttiin ilman kunnollisia peittoja. Kalkuttaan paastiin aamulla puoli kahdeksalta, otettiin taksi turistialueelle ja etsittiin sopiva hotelli. Tassa on lyhyen kadunpatkan varrella paljon hotelleja, ravintoloita, nettipaikkoja (hyva ja halpa meidan hotellin alakerrassa) ja matkatoimistoja (yhdesta varasin meille junaliput sunnuntaille, joudutaan maksamaan ylihintaa mutta saastytaan lippujen hakemisen vaivalta). Myos kirjakoju ja vaatekauppa loytyy. Voi hyvin olla etta meidan kuva Kalkutasta jaa tan kadun ja taksimatkojen varaan. Taidetaan ihan vaan levata ja olla tekematta mitaan, silla Mikko on taas vahan kipeana. Tauti ei ollutkaan viela kunnolla hellittanyt, ja junamatka taisi herattaa sen taas. Lepo tekee varmasti hyvaa molemmille, kulunut viikko on ollut melko raskas kun ollaan liikuttu niin nopeasti paikasta toiseen. Ollaan silti tosi tyytyvaisia, etta on paasty etenemaan niin hyvin. Nyt on saatu turistikohteet katsastettua ja voidaan etsia jokin mukava paikka johon jaada taas vahan pitemmaksi aikaa.

Sleeper-juna kalkuttaan

Sleeper-juna kalkuttaan. On se kylmä kun pitää ikkunat auki.

Pientä kuumetta ilmassa

Pientä kuumetta ilmassa

Kalkutta - suurkaupunki ja suurkaupungin luksukset

Kalkutta – suurkaupunki ja suurkaupungin luksukset

Pönttö ja kaikki

Pönttö ja kaikki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *