Hitaalla junalla matkassa

Heippa taas! On menny muutama paiva ilman etta ollaan paasty/kerretty nettiin. On oltu sen verran pienissa paikoissa enimmakseen ettei oo loytyny toimivia yhteyksia, haikkaa joko yhteydessa tai siina ettei oo sahkoa… Bundista lahdettiin siis lauantai-iltana passenger trainilla Fatehpur Sikriin. Juna lahti klo 18 ja perilla oltiin 5:30 ja matkaa oli 335km joten akkia laskien aika hidasta vauhtia (tosin oltiin aika paljon pysahdyksissa). Nukkumisen kanssa oli aika hiljasta, ensin liian kuuma, sitten kylma (jotkut tampiot piti ikkunaa auki melkeen koko yon ja oli jalat ja muutkin paikat aivan jaassa), ihmiset kuorsas maailman lujimpaan aaneen, toiset kailotti joko junassa tai asemilla. Fatehpur Sikriin lahdettiin kiertelemaan parin tunnin lepin jalkeen (otettiin siis hotellihuone heti karkeen). Keskiaikainen (?) autiokaupunki, joka ei ollut kovin autio kun joka paikka oli taynna turisteja ja kinuavia oppaita jotka ei uskoneet kun niille sanoi (n. 20 kertaa) ettei halua opasta. Ilman opasta ei kuulemma voi nahda sita paikkaa tai tietaa mita varten ne rakennukset ovat ?!? (hotellin kaveri tosin sanoi etta ei tartte opasta kun kaikista taloista on tekstit plakaateissa englanniksi, ei tosin luettu paljon niitakaan). Pari hienosti koristeltua (seinat taynna yksityiskohtaisia kaiverruksia) rakennusta siella oli, muuten vahan ahistus kaikkien ihmisten keskella. Pois siis. Tavattiin siella muuten ensimmainen suomalaisturisti, seinajokelainen tytto joka kutsui meidat teelle, jonne mentiin illalla.

Intian junan Sleeper-luokka

Intian junan Sleeper-luokka. Meillä oli yläpedit ja tavarat sai kätevästi pidettyä niillä.

Fatehpur Sikrin pihaa

Fatehpur Sikrin pihaa

Fatehpur Sikrin pihaa

Fatehpur Sikrin pihaa

Osa seinistä oli hienosti koristeltuja

Osa seinistä oli hienosti koristeltuja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *