Paikallisbussilla

Lahdettiin siis Udaipurin turistimailta pois eilen aamulla paikallisella bussilla. Oppaissa oli sanottu, etta olisi pomppuista ja tuskaista, mutta ei se nyt oikeestaan ollut. Vahan ahasta penkilla, kun yksi paikallinen kaveri vei joku melkein puolet kolmen hengen penkista, mutta muuten OK. Saavuttiin perille siina puol kahdentoista maissa. Lahdettiin tsiigailemaan hotelleja ja kapsimaan rautatieasemalle tutkimaan jatkoreittia. No.. paadyttiinkin sitten sellaiseen suunnitelmaan, etta oltiinkin vain pari tuntia Chittorissa ja jatkettiin siita sitten suoraan Bundiin, kun sielta lahti parin tunnin paasta sellainen “passenger train”, josta myos slow nimea kaytetaan (Chittor ei vaikuttanut kovin siistilta paikalta, vaikkakin nahtiin sellainen paikallinen rasta-aija joka hymyili meille ja heilutteli rastojaan, ilmeisesti viitaten naihin mun rastanpoikasiin). Silla junalla sitten huristeltiin 3,5 tuntia afrikan savannimaaston lapi (silta ainakin naytti) kakkosluokassa. Tuo 2nd class (=halvin) ei okeastaan ole hassumpi. Sellaiset puupenkit ja sitten semmoisia yla peti/istuma/tavaratasoja niiden ylapuolella ja avonaiset ikkunat (ne kylla saisi kiinnikin), joista naki kivasti maisemia. Chair Car:n ikkunat, jossa mentiin Mumbaista Vadodaraan, oli levottoman likaiset eika juuri mitaan nahnyt ja viela tummennetut, mika ei auttanut nakemista. Tasan kuudelta saavuttiin Bundin asemalle ja otettiin riksa kaupungin keskustan Char Buri -temppelille. Kerettiin kapsytella noin parisataa metria kunnes meidat bongasi tammonen Raj Singh kaveri joka kyseli etta tarvitaanko yopaikkaa ja esitteli meille omaa guest houseaan. Se oli todella kivan nakoinen paikka (ja hintaa olisi silla huoneella, jossa oma vessa, ollut 80/- eli n 1,5e per yo). Sitten han halusi esitella uutta projektiaan vahan matkan paassa. Se osoittautui kaupungin linnoituksen seinamassa olevaksi pihaksi jossa oli yhteensa kolme huonetta. Yhdessa oli israelilainen mies ja siina sen seurana itavaltalais nainen. Huone oli todella mukavan nakoinen, seinilla hienoja maalauksia ja piha kerrassaan loistava. Otettiin se (hintaa 150/- tosin paikallisella wc:lla eli ns. kolopontolla) ja lahdettiin tayttamaan lomakkeita edelliseen paikkaan. Siella tavattiin Rajin perhetta ja juotiin chaita. Oltais oltu menossa huoneeseen lepaamaan, mutta pihan portilla Raj kaski meidan “piipahtaa” vastapaiseen taloon missa vietettiin naapurin pojan 12-vuotissynttareita. Me ja nuo toiset turistit oltiin sitten siella kunniavieraina joita passattiin. Saatiin kakkua ja naposteltavaa, ja tytot pakotti meidat tanssimaan niitten kanssa paikallisen popin tahtiin. Otsaan saatiin punaset merkit onnea tuottamaan. Meinattiin jossain valissa jo lahtea pois, mutta meidat kaskettiinkin viela istumaan, koska paivansankarin sisko oli kokannut meille illallista. Oli hyvaa! Lopulta sitten ohjelma loppui ja mentiin yopuulle. Aamulla sitten istuskeltiin pihassa, juotiin mielettoman hyvaa chaita itavaltalaistyton kanssa (se muutti kans “meidan” pihaan aamulla jostain kalliista hotellista) ja juteltiin mukavia. Mielettoman rento tunnelma. Yhtakkia pihaan ajoi pitkapartainen miekkonen moottoripyorallaan (on tainnut kiertaa Intiaa vahan pitempaan), toivotti huomenet ja pykas teltan pystyyn muurin seinustalle (itavaltalaisnainen oli meinaan ottanut viimeisen huoneen joka on sama jossa tama pratkakaveri kuulemma yleensa asustaa). Joukkomme kasvaa siis. Taa on kylla varmaan maailman paras paikka. Mukavaa ja rentoa, ja ihmiset uskomattoman ystavallisia. Kadulla kun kavelee niin monet haluaa katella ja tervehtia tai vaihtaa pari sanaa. Lapset ei kerjaa rahaa vaan kyselee kynia (Hallo one pen). Tietenkin kaiken kukkurana oli ne eiliset synttarit ja se kohtelu siella. Tuo meidan piha (josta tulee Rajin suunnitelmien mukaan ihan mielettoman hieno, vaikka mun mielesta on ehka siisteinta olla taalla nyt kun paikka on viela noin pienimuotoinen ja vaiheessa), nimeltaan Elephant Garden, on aivan ihana pakopaikka jonne vois jaada ihan ikuisesti. En tahdo pois. Siella muuten asustaa sellainen 40cm kilpikonna, jonka Raj loysi jostain viidakosta. Ja aidalla hyppi apinoita. Lisaksi taalla on villisikoja ja kileja jotka hyppelehtii menemaan pitkin muureja (siis kilit ei villisiat =). Nyt lassille!”

Chittorgarhin asemalla oli kaikenlaista matkustajaa

Chittorgarhin asemalla oli kaikenlaista matkustajaa

Kakkosluokassa on paremmat maisemat kun näkee ulos

Kakkosluokassa on paremmat maisemat kun näkee ulos

Kuivaa intian tasankoa

Kuivaa intian tasankoa

Ihan kuin länkkäreissä

Ihan kuin länkkäreissä. Huomatkaa nuo pari kurkkivaa päätä oviaukossa.

Synttärijuhlilla

Synttärijuhlilla. Juhlasankari on selkä kameraan päin.

Isovanhemmat

Isovanhemmat

Tyttöjen tanssiesitys

Tyttöjen tanssiesitys

Meidän havelin huoneen seinäkoristeita

Meidän havelin huoneen seinäkoristeita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *